24.5.23

Переможець Букерівської премії

                            Переможець Букерівської премії

    Роман «Притулок часу» визнано найкращим на Міжнародній Букерівській премії. Це найпрестижніша нагорода в галузі художньої літератури. 

    Автором книги є болгарець Георгій Господінов.  Він отримав грошову нагороду в розмірі $62 тис. разом з Анжелою Родел, яка переклала роман на англійську мову. На церемонії в Лондоні  їм вручили кошти.

        Роман «Притулок часу» розповідає про психіатра, який заснував у Швейцарії клініку для допомоги людям із хворобою Альцгеймера. У творі зображено атмосферу минулих епох, щоб допомогти пацієнтам зберігати пам’ять. Експеримент вважається успішним, завдяки чому практику переймають в інших країнах.

       Лейла Слімані, голова журі Міжнародної Букерівської премії відмітила, що «Притулок часу» – це яскравий роман, у якому є все: іронія, меланхолія,  несамовиті моменти.

        Також журі відзначили політичний підтекст, і навіть натяки на диктатуру путіна в рф протягом десятків років. Утім, відкритої сатири на сторінках роману не знайти.

        Георгій Господінов – перший болгарин, який удостоївся цієї премії. Його роман переміг  п’ять інших книг, які претендували на перемогу.



Немає коментарів:

Зошит для контрольних робіт із зарубіжної літератури 11 клас