29.5.23

ШІ про літературу

 

 ШІ про літературу

«Що таке література

Література (лат. litеrаturа — написане, від literа — буква, літера) — сукупність писаних і друкованих творів певного народу, епохи, людства; різновид мистецтва — мистецтва слова, що відображає дійсність у художніх образах, створює нову художню реальність; результат творчого процесу автора, зафіксований у відповідному тексті за допомогою літер.

Розрізняють літературу технічну, наукову, довідкову тощо та художню, призначену спеціально для задоволення пізнавальних, інтелектуальних та естетичних потреб.

«Як впливає література на людину»

Література має величезне значення в житті кожної людини. Адже людина, у високому смислі слова, стає людиною завдяки літературіЧитання книг робить з вас кращу людину — людину, яка може поставити себе на місце іншого, зрозуміти думки та почуття незнайомця, співпереживати, має глибші і різноманітніші емоції.

«Як читання впливає на розвиток мозку»

Читання буквально змінює структуру та хімічний склад нашого мозку, зміцнює зв’язки між різними його структурами, дає нам можливість швидше думати та пригадувати деталізовану інформацію. Читання допомагає привести в тонус усі нервові шляхи мозку.

«Як читання впливає на пам'ять»

Читання покращує вашу короткочасну пам’ять. Коли ми читаємо книжки, нам потрібно пам’ятати багато речей – сюжет, персонажів і т. д. Всі ці деталі виокремлюються в окремий блок пам’яті.

Джерело: розмова з Bing, 29.05.2023






Немає коментарів:

Зошит для контрольних робіт із зарубіжної літератури 11 клас